Inghetata cu cacao si ness

de LicutaMarin in Dulciuri, 17 Iul 2011 | 8354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida (30% grasime)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cacao si ness:

1. Batem frisca bat si o punem la rece ( daca frisca nu este indulcita ii punem doua linguri de zahar pudra in timp ce o mixam).

2. Ca sa fie treaba cat mai simpla,  procedam astfel: batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, adaugam nessul si amestecam, apoi cacao si din nou amestecam. Punem aceasta compozitie pe baie de abur si lasam atat cat sa se topeasca bine zaharul si pana se ingroasa putin. Lasam cateva minute sa se raceasca si turnam cate putin compozitia in frisca batuta, amestecand cu mixerul. Cand terminam punem compozitia rezultata intr-un vas cu capac la congelator.

3. Lasam vasul la congelator aproximativ o ora dupa care il scoatem si amestecam energic cu o lingura inghetata si apoi il punem la loc. Facem aceasta operatiune de cel putin trei ori si astfel inghetata va fi foarte cremoasa. Sa va spun sincer eu am facut aceasta operatiune de doua ori pentru ca era 12 noaptea si nu puteam sa mai stau sa amestec inca o data dupa inca o ora. Dar dupa mine, cred ca nu trebuia sa amestec deloc, ca se vedea din prima consistenta foarte cremoasa a inghetatei.

4. Am ornat cu sos de ciocolata facut astfel: topim pe baie de aburi 50 gr ciocolata neagra cu 3-4 linguri de lapte pana devine omogena, dam deoparte si mai adaugam o lingurita de unt, amestecand bine pana se incorporeaza.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cacao si ness" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pinguin